Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del plommene i to og skjær ut steinene. Ha dem i en kjøkkenmaskin eller kjør dem til en grov mos med stavmikser. Sett til side.
- Pisk smør og sukker mykt og luftig.
- Rør inn eggene ett og ett.
- Bland kardemommen og bakepulver inn i melet i en egen bolle.
- Hakk valnøttene.
- Rør så vekselsvis melblandingen, valnøtter og plommemos inn i røren.
- Legg bakepapir i bunnen på to 20 cm springformer. Smør både bunn og sider og fordel kakerøren likt mellom de to formene.
- Stek i midten av ovnen i 35-40 minutter. Sjekk at kaken er stekt ved å stikke en tannpirker eller grillspyd inn i midten – den er ferdig når våt røre ikke lenger fester seg til pinnen.
- Sett kakene på en rist og la dem avkjøles i formen i 10 minutter før du åpner dem.
- Når de er helt avkjølt, skjær toppen forsiktig av dem så kakene blir plane og lette å montere med rømmetoppingen.
Rømmetopping
- Ha rømmen i en bolle og sikt melisen over, slik at kremen blir fri for klumper.
- Pisk blandingen til den er stiv og luftig, men stopp før den sprekker og blir til søtet smør.
- Legg et ark bakepapir på et kakefat og den ene kaken på papiret. Spre rømmetopping over overflaten og legg den andre kaken over.
- Bre et raust lag med topping over toppen med en spatel. Pynt sidene ved å legge litt krem langs dem og dra spatelen sidelengs over dem for å skrape av overflødig krem.
- Dra forsiktig bakepapiret vekk fra under kaken og pynt med spiselige blomster hvis du har, for eksempel georginer, blomkarse, ringblomster eller stemorsblomst.
- NB: Ikke bruk blomster fra blomsterbutikk. De er ikke produsert for å spises og kan være sprøytet med midler som ikke er bra å få i seg.