Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Baking

Kanelsnurrer

Baker i form
Oppskrift på kanelsnurrer av Morten Schakenda

Oppskrift på kanelsnurrer av Morten Schakenda

-
+

Kanelsnurrer

  • 1.00 kg hvetemel
  • 5.00 dl H-melk
  • 150.00 g sukker
  • 15.00 g salt
  • 15.00 g kardemomme
  • 1.00 stort egg
  • 50.00 g fersk gjær
  • 150.00 g kaldt smør i terninger

Fyll

  • 125.00 g mykt smør
  • 125.00 g sukker
  • 2.00 ss malt kanel

Nok til 16 snurrer

Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, elt i cirka 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i små terninger og elt i fem minutter. Pass på at alt smør eltes godt inn i deigen. Hev under plastfolie i 1,5 timer.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til et rektangel på cirka 40X50 centimeter. Smør smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden så det blandes godt. Brett cirka 1/3 av deigen inn mot midten på lang­siden, og brett den siste delen over delen som er dobbel. Nå er det tre lag. Kjevle ut dette til en leiv på ­cirka 30 X 50–60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.

La snurrene heve på bakebrett i cirka én time. Pensle med sammenvispet egg og strø med sukker.

Stekes cirka 20 minutter ved 175 grader.

Baker i form