Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Baking

Valnøttbrød

Baker i form
-
+

Valnøttbrød

  • 1.25 kg hvetemel
  • 50.00 g sammalt rug grov
  • 50.00 g siktet rugmel
  • 50.00 g sammalt spelt
  • 50.00 g sammalt hvetemel
  • 50.00 g havremel
  • 40.00 g maltekstrakt
  • 1.00 l vann
  • 20.00 g salt
  • 15.00 g gjær
  • 100.00 g valnøtter

Nok til tre brød

Ha alle ingredienser unntatt salt, gjær og valnøtter i en eltebolle, elt i to minutter og la deigen hvile i 30 minutter. Tilsett salt og gjær, elt i 15–20 minutter på sakte fart. Ha i valnøtter og elt i to minutter på høy fart.

Legg deigen i en bolle smurt med olje eller bakespray, dekk med plastfolie. Hev til dobbelt størrelse, omtrent tre timer. Del deigen i tre like store emner, form dem runde og legg på melet underlag. Dekk med plastfolie, hev i en time. Snitt brø­dene på toppen. Sett brødene i forvarmet ovn (220 grader) sammen med ­cirka 1/2 dl varmt vann i bunn av ovnen, så det dannes damp. Skru varmen ned til 180 grader ­etter fem minutter. Stek videre i cirka 40 minutter. Avkjøl på rist.

Baker i form