Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Andehjerter med karamelliserte endiver og gresshopper
Pjoltergeist
Tommy Andresen
Andehjerter
-
2.00
stk
andehjerter
-
50.00
g
sukker
-
3.00
stk
endive
-
1.00
stk
appelsin
Andesaus
-
3.00
stk
hvitløksfedd
-
3.00
stk
sjalottløk
-
400.00
ml
andekraft
-
100.00
ml
hvitvin
-
100.00
ml
brunet smør
-
4.00
stk
allehåndefrø
-
1.00
stk
kardemommefrø
-
1.00
stk
pasillachili
-
salt
-
sitronsaft
-
30.00
stk
maur
Slik gjør du
- Grill andehjertene i cirka to minutter og husk å snu på alle sider. De skal være medium-rare til medium stekt.
- Kutt endivene i fire og vakumér med sukker og saften av 1 appelsin.
- Damp ved 100 grader i 20 minutter.
- Kjøl ned og grill endiven til den er gyllen.
Andesaus
- Stek hvitløken, sjalottløken, krydderne og chilien lett i panne. Tilsett hvitvinen og redusér.
- Tilsett andekraften og redusér til cirka halvparten, og ha i brunet smør og maur til slutt.
- Ha med litt friterte gresshopper på toppen, hvis du får tak i det.