Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bittert

Andehjerter med karamelliserte endiver og gresshopper

Bitre eksperimenter
Oppskrift på andehjerter

Oppskrift på andehjerter

-
+

Andehjerter

  • 2.00 stk andehjerter
  • 50.00 g sukker
  • 3.00 stk endive
  • 1.00 stk appelsin

Andesaus

  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 3.00 stk sjalottløk
  • 400.00 ml andekraft
  • 100.00 ml hvitvin
  • 100.00 ml brunet smør
  • 4.00 stk allehåndefrø
  • 1.00 stk kardemommefrø
  • 1.00 stk pasillachili
  • salt
  • sitronsaft
  • 30.00 stk maur

Slik gjør du

  • Grill andehjertene i cirka to minutter og husk å snu på alle sider. De skal være medium-rare til medium stekt.
  • Kutt endivene i fire og vakumér med sukker og saften av 1 appelsin.
  • Damp ved 100 grader i 20 minutter.
  • Kjøl ned og grill endiven til den er gyllen.

Andesaus

  • Stek hvitløken, sjalottløken, krydderne og chilien lett i panne. Tilsett hvitvinen og redusér. 
  • Tilsett andekraften og redusér til cirka halvparten, og ha i brunet smør og maur til slutt.
  • Ha med litt friterte gresshopper på toppen, hvis du får tak i det. 
Bitre eksperimenter