Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bittert

Salsa av fermenterte Amalfi-sitroner med hjemmelagde nachos

Bitre eksperimenter
Oppskrift på salsa med nachos

Oppskrift på salsa med nachos

-
+

Salsa

  • 3.00 Amalfi-sitroner (fermenert/saltet i minst 6 måneder)
  • 10.00 stk cherrytomater
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 1.00 stk rødløk
  • 2.00 stk røde paprika
  • rikelig med koriander
  • fersk sitronsaft
  • olivenolje

Nachos

  • 300.00 g masa maismel
  • 450.00 g varmt vann
  • nøytral olje

Slik gjør du

  • Kutt sitronene i små terninger med skall.
  • Finhakk også tomatene, rødløken og paprikaen.
  • Knus koriander og hvitløk sammen i en morter, og bland alle grønnsakene sammen.
  • Smak til med salt, fersk sitronsaft og olivenolje.

Nachos

  • Bland sammen maismelet og vannet til det er en samlet deig. Fordel i mindre stykker som du ruller til små baller på størrelse med en golfball. 
  • Press i en tortillapresse, med plastfolie både under og over tortillaen. 
  • Friter i nøytral olje på 180 grader og strø litt salt over nachoene mens de fortsatt er varme. Jeg liker å blande paprikapulver og knuste fennikelfrø inn i saltet. 
Bitre eksperimenter