Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Björn Svensson

Kantarell- og krabbetoast

Björn Svenssons oppskrift på kantarell- og krabbetoast

Björn Svenssons oppskrift på kantarell- og krabbetoast

-
+

Kantarell- og krabbetoast

  • 4.00 stk Skiver smørstekt hvitt eller grillet brød
  • 300.00 g Ferske kantareller
  • 100.00 g Renset kjøtt av taskekrabbe
  • 2.00 stk Sjalottløk
  • Finhakket persille
  • 1.00 stk Eggeplomme
  • Sitron
  • 1.00 stk Stor gul løk

Sensommerens beste toast

Stek kantarellene i panne; først med litt nøytral olje, så en god klatt smør. Ha i en skvett hvitvin og godt med pepper. Stek til kantarellene får en gyllen farve. De må ikke bli for bløte. La kantarellene avkjøle seg i et par minutter, legg i en bolle og bland med krabbekjøtt, hakket persille, og finhakket sjalottløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Lag løkringer av den store løken som du dypper i tempurarøre og friterer i nøytral olje. Tempurarøren kan kjøpes ferdig.

Fordel miksen på grillede eller smørstekte skiver av hvitt brød, og legg over noen løkringer.