Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Björn Svenssons mat på 20 minutter

Rask og mettende høstsalat

Salat med rotfrukter og skinke

Salat med rotfrukter og skinke

-
+

Rask og mettende høstsalat

  • 4.00 stk gulrøtter
  • 4.00 stk persillerøtter
  • 8.00 stk småløk
  • 8.00 stk kålblader
  • 12.00 stk skiver spekeskinke
  • 1.00 dl crème fraîche
  • 1.00 stk hvitløksfedd, finhakket
  • salt og pepper
  • sitron
  • 1.00 stk romanosalat

Salat med høstgrønnsaker og spekeskinke

Del rotgrønnsakene på langs, ha på litt olje og salt. Bak det i ovn på 200 grader i 10–15 minutter.

Bland sammen en dressing av crème fraîche, finhakket hvitløk, litt sitronsaft, salt og pepper.

Grill kålblader og løk raskt i grillpanne.

Ta ut grønnsakene og legg over på tallerkener sammen med salatblader vendt i litt av dressingen, skinke og grillede kålblader og løk. Fordel resten av dressingen over salaten.