Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Björn Svenssons mat på 20 minutter

Vegetarisk høstgryte

Oppskrift på grønnsaksgryte

Oppskrift på grønnsaksgryte

-
+

Vegetarisk høstgryte

  • 4.00 stk gulrøtter
  • 6.00 stk persillerøtter
  • 4.00 stk mellomstore poteter
  • 4.00 mellomstore blader av grønnkål
  • 4.00 stk bløtkokte egg
  • pepperrotolje eller fersk pepperrot
  • salt og pepper
  • smør
  • 3.00 ss hvitvin
  • fløte

Sesongens rotfrukter i gryte

Kok grønnsakene med noen kvaster timian og pepperkorn til de er møre. Kokevannet skal akkurat dekke grønnsakene.

Sil av kokevannet og reduser til 1/3. Kjør dette vannet i blender med to av persillerøttene, tre spiseskjeer hvitvin, en klatt smør og en skvett kremfløte, til du får en sausaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. Stek grønnkål i nøytral olje i en stekepanne.

Ha varme grønnsaker over i dype skåler, hell over sausen. Legg over stekt grønnkål og bløtkokt egg. Ha over litt pepperrotolje (lages ved å legge pepperrot i nøytral oje) – eller revet, fersk pepperrot. Smak til med salt og pepper etter behov.