Nepesuppe med andelever
- 2.00 stk neper (skrellet og delt i fire)
- 1.00 stk sjalottløk
- 5.00 dl melk
- 2.50 dl vann
- 125.00 g parmesan
- salt
Andelever
- 200.00 g ande- eller kyllinglever
- 2.00 ss smør
- 2.00 fedd hvitløk
- salt
- pepper
Til servering
- parmesanskiver
- 4.00 stk sukkerertblomster
- 8.00 stk geitrams
- 0.50 dl ramsløkolje
- 2.00 ss unge erter (plukket fra belgen)
Slik gjør du
- Sautér løk og neper i smør uten at de tar farge. Tilsett vann og melk og kok til de er møre, cirka 20 minutter. Ikke kok nepene for lenge.
- Blend suppen sammen med parmesan og smak til med salt.
Andelever
- Rens leveren og stek raskt på begge sider i godt smør med to fedd hvitløk. Fjern hvitløken og server leveren i suppen.
Til servering
- Anrett suppen i skåler og topp med parmesan, blomster, olje og erter.