Slik gjør du
- Forvell romanosalaten i cirka 1,5 minutter og avkjøl i isvann. La vannet renne av og tørk med et kjøkkenhåndkle.
- Ha romanosalaten i en blender – sammen med litt vann hvis nødvendig – og kjør til puré. Sil gjennom en fin sil. Avkjøl over et isbad.
- Varm opp 20 g crème fraîche sammen med gelatinplatene.
- Pisk resten av crème fraîchen i cirka 4 minutter til den er luftig og fin. Tilsett gelatinkremen og deretter pureen. Pisk i 5 minutter til blandingen er luftig og kremet. Smak til med salt, tabasco og sitron.
- Stek 2 dl brødsmuler i klarnet smør med litt hvitløk og revet sitronskall.
- Fyll kremen i en skål og topp med brødsmulene.
- Stikk nedi salatbladene og urtene du ønsker å bruke – vi brukte vårløk, romano, fennikel, løpstikke, blomkarse, rød amaranth, rucola, rød lollo, mizuna, crispi, estragon og persille.