Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Salatbonanza med romanokrem

– Dette er en ny type salat som de store produsentene ikke har begynt med ennå
Sven Erik Renaas oppskrift på salatbonanza med romanokrem

Sven Erik Renaas oppskrift på salatbonanza med romanokrem

-
+

Salatbonanza med romanokrem

  • assorterte salater
  • 225.00 g crème fraîche
  • 3.00 gelatinplater
  • 50.00 g romanosalat
  • 2.00 ss sitronjuice
  • 1.00 ts tabasco
  • salt
  • 2.00 dl brødsmuler
  • smør
  • litt hvitløk
  • revet skall av økologisk sitron

Slik gjør du

  • Forvell romanosalaten i cirka 1,5 minutter og avkjøl i isvann. La vannet renne av og tørk med et kjøkkenhåndkle.
  • Ha romanosalaten i en blender – sammen med litt vann hvis nødvendig – og kjør til puré. Sil gjennom en fin sil. Avkjøl over et isbad.
  • Varm opp 20 g crème fraîche sammen med gelatinplatene.
  • Pisk resten av crème fraîchen i cirka 4 minutter til den er luftig og fin. Tilsett gelatinkremen og deretter pureen. Pisk i 5 minutter til blandingen er luftig og kremet. Smak til med salt, tabasco og sitron.
  • Stek 2 dl brødsmuler i klarnet smør med litt hvitløk og revet sitronskall.
  • Fyll kremen i en skål og topp med brødsmulene.
  • Stikk nedi salatbladene og urtene du ønsker å bruke – vi brukte vårløk, romano, fennikel, løpstikke, blomkarse, rød amaranth, rucola, rød lollo, mizuna, crispi, estragon og persille.