Syltede reddiker og maineper
- 1.00 bunt reddiker
- 1.00 bunt små neper
- 10.00 g tørka trøffeltang
- 50.00 g eplesidereddik
- 1.00 ts sukker
Smørkokte reddiker og maineper
- 1.00 bunt reddiker
- 1.00 bunt små neper
- 3.00 ss fermentert smør (se oppskrift)
- 1.00 dl vann
Fermenterte neper
- 1.00 kg neper
- 2.00 l saltlake (60 gram salt)
- 50.00 g yoghurtmyse
Havsalat
- 40.00 g havsalat
- lys hylleblomsteddik
Fermentert smør
- 1.00 l fløte
- 2.00 l rørosrømme
- flaksalt
Slik gjør du
- Rens reddiker og neper for stilker og stygge blader. Spar de fine grønne bladene til servering.
- Kjør sammen tang og eddik i en blender og sil. Forvell neper og reddiker raskt og del i skiver.
- Ha reddiker og neper i vakuumposer hver for seg med laken la de ligge i ca. 15 minutter før servering.
Smørkokte reddiker og maineper
- Rens grønnsakene og forvell de 30 sekunder i saltet vann.
- Avkjøles og varmes i varmt smørvann sammen med stilker og blader ved servering.
Fermenterte neper
- Del neper i skiver og plasser dem i et norgesglass. Hell over laken blandet med myse, og press ned med en tallerken.
- La glasset ligge åpent med en klut over seg i et mørkt rom ved romtemperatur ca 1 uke, eller til nepene er brutt ned, syrlige og møre. Glasset kan nå lukkes og nepene kan settes på kjøl til bruk
- Skjær tynne skiver av fermentert nepe ved servering.
Havsalat
- Rens havsalaten og skyll den godt. Tørk av på papir og spray med eddik før servering.
Fermentert smør
- Varm fløten til 82 grader og hold temperaturen i 20 minutter. Avkjøl og tilsett rømmen. Dekk til blandingen og la den stå ved ca. 40℃ i ett døgn. Avkjøl så over natten.
- Visp blandingen til den skiller seg og sil av kjernemelken, vask og press smøret i isvann til det er fast og ikke skiller ut veske. Smak til med salt og rull opp i klede. La smøret lufttørke på kjøl i ett døgn.
- Vispes opp til luftig smør og smeltes ved servering.
Anretning
- Server syltede, lettkokte, fermenterte og rå skiver av maineper og reddiker med havsalat, stilker av neper og hjemmelaget smeltet fermentert smør.