Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Jordbærsuppe med fennikelgranité

Michelin-kokkens oppskrifter med jordbær
Oppskrift på jordbærsuppe

Oppskrift på jordbærsuppe

-
+

Jordbærsuppe

  • 1.00 fedd hvitløk
  • 2.00 ts sukker
  • 2.00 stk røde chili (renset for frø)
  • 6.00 ss olivenolje
  • 400.00 g jordbær (modne, men ikke for søte)
  • 200.00 g plommetomater (forvellet og skrellet, renset for innmat)
  • 50.00 g fennikel
  • solbæreddik
  • 0.25 ss agurk (skrellet, renset for innmat)
  • litt bronsefennikel
  • litt dill
  • tabasco
  • salt

Fennikelgranité

  • 2.00 stk fennikel
  • 500.00 g spinat
  • 100.00 g romanosalat
  • lakrisrotpulver
  • salt
  • rålakris
  • flytende nitrogen

Anretning

  • 100.00 g umodne jordbær
  • 200.00 g fennikelurt

Slik gjør du

  • Purér hvitløk, sukker og chili, og spe med de øvrige ingrediensene én etter én.
  • Smak til med tabasco og salt. Serveres avkjølt.

Fennikelgranité

  • Kjør fennikel, spinat og salat i en kjøkkenmaskin og sil av.
  • Smak til med lakrisrotpulver og salt. Frys som en blokk. 
  • Knus blokken før servering og kjør bitene i en kjøkkenmaskin med flytende nitrogen.

Anretning

  • Hell den kalde suppen i skåler, pynt med grønne jordbær og fennikelurt.
  • Ha i graniteen, strø rålakris over og server.