Jordbærsuppe
- 1.00 fedd hvitløk
- 2.00 ts sukker
- 2.00 stk røde chili (renset for frø)
- 6.00 ss olivenolje
- 400.00 g jordbær (modne, men ikke for søte)
- 200.00 g plommetomater (forvellet og skrellet, renset for innmat)
- 50.00 g fennikel
- solbæreddik
- 0.25 ss agurk (skrellet, renset for innmat)
- litt bronsefennikel
- litt dill
- tabasco
- salt
Fennikelgranité
- 2.00 stk fennikel
- 500.00 g spinat
- 100.00 g romanosalat
- lakrisrotpulver
- salt
- rålakris
- flytende nitrogen
Anretning
- 100.00 g umodne jordbær
- 200.00 g fennikelurt
Slik gjør du
- Purér hvitløk, sukker og chili, og spe med de øvrige ingrediensene én etter én.
- Smak til med tabasco og salt. Serveres avkjølt.
Fennikelgranité
- Kjør fennikel, spinat og salat i en kjøkkenmaskin og sil av.
- Smak til med lakrisrotpulver og salt. Frys som en blokk.
- Knus blokken før servering og kjør bitene i en kjøkkenmaskin med flytende nitrogen.
Anretning
- Hell den kalde suppen i skåler, pynt med grønne jordbær og fennikelurt.
- Ha i graniteen, strø rålakris over og server.