Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Makrell med rabarbra

Nå er kjøkkenhagen på sitt aller friskeste
Oppskrift på makrell med rabarbra

Oppskrift på makrell med rabarbra

-
+

Syltet makrell

  • 4.00 stk makrellfileter
  • fint salt
  • 4.00 dl vann
  • 80.00 g riseddik
  • 30.00 g malteddik
  • 30.00 g brunt sukker

Fermentert rabarbra

  • 1.00 kg rabarbra
  • 200.00 g 2,5% saltlake
  • 20.00 g yoghurt/myse

Rabarbra-dashi

  • 50.00 g rabarbrajuice
  • 50.00 g fermentert rababrajuice
  • 10.00 g brunt sukker
  • 20.00 g kombu
  • 30.00 g kombucha
  • 10.00 g bonito

Sitronverbena-olje

  • 100.00 g sitronverbena
  • 100.00 g spinat
  • 100.00 g solsikkeolje
  • 2.00 stk egg
  • 0.50 dl pæreeddik
  • 100.00 g sitronverbenaolje (se ovenfor)

Slik gjør du

  • Krydre filetene med salt og la dem marinere i ca 1 time utildekket i kjøleskap. 
  • Varm opp resten av ingrediensene i syltelaken og la det trekke til sukkeret er helt løst opp. Avkjøl til fingertemperatur.
  • Hell marinaden over filetene og la dem ligge på kjøl med skinnsiden opp i 1 time, snu deretter fisken og legg den på en tallerken dekket med matpapir i 1 time til.
  • Ved servering skjæres makrellen i fine skiver.

Fermentert rabarbra

  • Rens rabarbra for bunn og topp.
  • Del stilkene i 10 cm staver.
  • Massér inn saltlake og myse, legg rabarbraen i press i et rent (sterilisert) sylteglass med klede og sett den lunt i ca. en uke før lokket settes på og den modnes noen måneder på glass.

Rabarbra-dashi

  • Bland alt og la dette trekke på 70 grader i 20 minutter.
  • Sil gjennom klede og smak til med eventuelt salt.

Sitronverbena-olje

  • Bland alt over og kjør til pure.
  • Ha over i en kjele og småkok i 5 min.
  • Sil i klede og avkjøl sitronverbenaoljen.
  • Kok eggene i 4 minutter og avkjøl.
  • Skrell og putt hele eggene i blender sammen med eddik.
  • Kjør til en jevn pure før du sper med sitronverbenaoljen. Smak til med salt.
  • Hell over på sifonflaske med 1 patron.