Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Rabarbra med kyllinglever og brioche

Nå er kjøkkenhagen på sitt aller friskeste
Oppskrift på rabarbra med kyllinglever og brioche

Oppskrift på rabarbra med kyllinglever og brioche

-
+

Rabarbrakompott

  • 500.00 g rabarbra, kuttet i små biter
  • 150.00 g sukker
  • pæreeddik

Kyllingleverkrem

  • 250.00 g kyllinglever, stekt rosa
  • 250.00 g klaret smør
  • 2.00 stk egg
  • 2.00 ss sjalottløk, finhakket
  • 1.00 fedd hvitløk, finhakket
  • 4.00 cl portvin
  • 2.00 cl konjakk
  • salt

Slik gjør du:

  • Kok rabarbra og sukker over medium varme til den er mør, men ikke har falt helt sammen, ca. 20 minutter. 
  • Hell alt i en flat sil og la det renne av seg så det blir til en kompott. 
  • Smak til med sort kvernet pepper og eddik.

Kyllingleverkrem

  • Denne retten krever at du har en thermomix. Har du ikke det, kjøp heller en god kyllingleverpaté og bruk den.
  • Kok løken i portvin og konjakk til all væsken har fordampet.
  • Varm opp smøret til 60 grader, ha den romtempererte kyllingleveren i en kjøkkenmaskin sammen med saltet og kjør til en fin masse. Spe inn ett og ett romtemperert egg, og spe forsiktig inn det varme smøret. Dette kjøres så i 10 minutter på 80c i thermomix. 
  • Sil massen og smak til med salt og pepper. Hell massen over i en terrinform kledd med plastfilm, dekk til og avkjøl over natten.
  • Server rabarbraen med kyllinglever, aller helst på grillede skiver med god brioche.