Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Rabarbra med kyllinglever og brioche

Nå er kjøkkenhagen på sitt aller friskeste
Oppskrift på rabarbra med kyllinglever og brioche
-
+

Rabarbrakompott

  • 500.00 g rabarbra, kuttet i små biter
  • 150.00 g sukker
  • pæreeddik

Kyllingleverkrem

  • 250.00 g kyllinglever, stekt rosa
  • 250.00 g klaret smør
  • 2.00 stk egg
  • 2.00 ss sjalottløk, finhakket
  • 1.00 fedd hvitløk, finhakket
  • 4.00 cl portvin
  • 2.00 cl konjakk
  • salt

Slik gjør du:

  • Kok rabarbra og sukker over medium varme til den er mør, men ikke har falt helt sammen, ca. 20 minutter. 
  • Hell alt i en flat sil og la det renne av seg så det blir til en kompott. 
  • Smak til med sort kvernet pepper og eddik.

Kyllingleverkrem

  • Denne retten krever at du har en thermomix. Har du ikke det, kjøp heller en god kyllingleverpaté og bruk den.
  • Kok løken i portvin og konjakk til all væsken har fordampet.
  • Varm opp smøret til 60 grader, ha den romtempererte kyllingleveren i en kjøkkenmaskin sammen med saltet og kjør til en fin masse. Spe inn ett og ett romtemperert egg, og spe forsiktig inn det varme smøret. Dette kjøres så i 10 minutter på 80c i thermomix. 
  • Sil massen og smak til med salt og pepper. Hell massen over i en terrinform kledd med plastfilm, dekk til og avkjøl over natten.
  • Server rabarbraen med kyllinglever, aller helst på grillede skiver med god brioche.