Slik gjør du:
- Kok rabarbra og sukker over medium varme til den er mør, men ikke har falt helt sammen, ca. 20 minutter.
- Hell alt i en flat sil og la det renne av seg så det blir til en kompott.
- Smak til med sort kvernet pepper og eddik.
Kyllingleverkrem
- Denne retten krever at du har en thermomix. Har du ikke det, kjøp heller en god kyllingleverpaté og bruk den.
- Kok løken i portvin og konjakk til all væsken har fordampet.
- Varm opp smøret til 60 grader, ha den romtempererte kyllingleveren i en kjøkkenmaskin sammen med saltet og kjør til en fin masse. Spe inn ett og ett romtemperert egg, og spe forsiktig inn det varme smøret. Dette kjøres så i 10 minutter på 80c i thermomix.
- Sil massen og smak til med salt og pepper. Hell massen over i en terrinform kledd med plastfilm, dekk til og avkjøl over natten.
- Server rabarbraen med kyllinglever, aller helst på grillede skiver med god brioche.