Grillet vårløk med lammebrissel
- 24.00 stk vårløk
- 300.00 g lammebrissel
- 400.00 g vann
- 200.00 g yoghurt
- 30.00 g salt
- 1.00 ss ras el hanout (se oppskrift under)
- 1.00 ss rapsolje
- 2.00 ss godt smør
- noen hele hvitløksfedd
- 1.00 stk økologisk sitron (revet, skall og juice)
- 30.00 g saltet sitron (kjøpes ferdig eller lages selv)
- yoghurt (smakt til med salt, sitronskall og litt malt spisskummen)
Krydderblandingen ras el hanout
- 2.00 ts malt spisskummen
- 2.00 ts malt ingefær
- 2.00 ts salt
- 1.00 ts malt sort pepper
- 1.00 ts malt kanel
- 1.00 ts malte koriandefrø
- 1.00 ts kajennepepper
- 1.00 ts malt allehånde
- 0.50 ts malt nellik
Slik gjør du
- Bland vann, salt og yoghurt. Avkjøl.
- Lammebrissel skylles og legges i saltlaken. Marinér i 12 timer.
- Vårløken vaskes, renses, tørkes og grilles til den er mør og litt svidd i kantene.
- Tørk lett av brisselen og stek den i smør, olje og ras el hanout. Aromatisér under stekeprosessen ved å tilsette sitronskall, hele hvitløksfedd og litt saltet sitron.
- Tilsett den grillede vårløken mot slutten og smak til med sitron.
- Servér med yoghurt og grillet brød.
Krydderblandingen ras el hanout
- Bland alle krydderne og legg blandingen i en lufttett boks.