Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brasserie

Froskelår med hvitløk og persilleremulade

– Jeg vil ikke drive med historiefortelling hver dag.
Oppskrift på froskelår med hvitløk og persilleremulade av Matthias Bernwieser

Oppskrift på froskelår med hvitløk og persilleremulade av Matthias Bernwieser

-
+

Froskelår med hvitløk og persilleremulade

  • 12.00 stk froskelår
  • 1.00 stk pisket egg
  • 100.00 g hvetemel
  • 200.00 g panko
  • 200.00 g olje til fritering
  • salt
  • pepper

Remulade

  • 1.00 stk eggeplomme
  • 100.00 g nøytral olje
  • 50.00 g rømme
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 80.00 g persille
  • 10.00 g kapers
  • Sitronjuice etter smak
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Krydre froskelårene med salt og pepper.
  • Vend lårene først i mel, deretter i det piskete egget og til slutt i panko.
  • Friter froskelårene i oljen på cirka 175 grader C.

Remulade

  • Bland eggeplomme, salt, pepper og sitronjuice godt sammen.
  • Hell deretter oljen sakte i under kraftig visping.
  • Når blandingen har fått majoneskonsistens, tilsetter du rømme og finhakket hvitløk, kapers og persille.