Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og bakst

Bondekake på enkorn

-
+

Bondekake på enkorn

  • 210 g smør
  • 180 g rørsukker
  • 70 g honning
  • 15 g bakepulver
  • 180 g enkorn
  • 180 g hvetemel
  • 5 g salt
  • 50 g hakkede mandler

Oppskriften stammer fra det nå nedlagte bakeriet Petrus i Stockholm. Enkorn gjør at kaken får en eim av brunt smør som er helt uimotståelig. Uten enkorn er det med andre ord ingen vits.

Slik gjør du

  • Bland alt unntatt mandler til en sammenhengende deig.
  • Bland i mandlene. Rull til 3–4 cm tykke pølser og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Skjær i 1–1,5 cm tykke skiver. Legg på en bakeplate kledd med bakepapir.
  • Forvarm ovnen til 190 grader. Bak i 8–10 minutter til kakene er gylne.