Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og bakst

Sjakkruter

-
+

Sjakkruter

  • 150 g smør
  • 80 g melis
  • 8 g vaniljesukker
  • 1 g salt
  • 2 stk eggeplommer
  • 10 g kakao

En kitschy del av en svensk fika. I manges bok er disse uunnværlige i en svensk syv slag – en mørdeigens Rolls-Royce.

Slik gjør du

  • Bland alt unntatt én egge­plomme og kakao til en sammen­hengende deig. Del deigen i to.
  • Tilsett kakao og én egge­plomme i den ene halv­delen og bland godt inn.
  • Rull ut 1 cm tykke plater på cirka 5 x 15 cm av de to deigene. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Legg platene oppå hverandre og skjær i remser på 1–1,5 cm. Legg sammen to og to av disse så de danner et sjakkrutemønter. Skjær i 1–1,5 cm tykke skiver. Legg på en bakeplate kledd med bakepapir.
  • Forvarm ovnen til 190 grader. Bak i 8–10 minutter.