Også kalt hallongrotta eller syltkaka på svensk. En klassiker i ordets rette forstand, en yndig mørdeigskake med et øye av bringebærsyltetøy, oppfunnet på 60-tallet. Ved å bytte ut det tradisjonelle hvetemelet med en blanding av landhvete og spelt blir smaksopplevelsen heftigere. Bringebærsyltetøyets kvalitet har stor betydning for om kakene blir gode eller himmelske.
Slik gjør du
- Bland ingrediensene så de så vidt danner en sammenhengende deig. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- Ta ut av kjøleskapet og rull til pølser med 3–4 cm i diameter. Skjær i 1–1,5 cm tykke kaker og bruk tommelen til å trykke en grop i midten av kakene. Legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Fyll med bringebærsyltetøy.
- Forvarm ovnen til 190 grader. Bak i 8–10 minutter til kakene er lett gylne.
Bringebærsyltetøy
- Kok alle ingrediensene i syltetøyet til det måler 106 grader på et koketermometer.
- Avkjøl.