Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og sirkus

Ajo Blanco – hvit gazpacho

Den andre gazpachoen
Oppskrift på ajo blanco - hvit gazpacho med mandler

Oppskrift på ajo blanco - hvit gazpacho med mandler

-
+

Ajo Blanco

  • 225.00 g Skåldede mandler
  • 750.00 ml Iskaldt vann
  • 75.00 g Tørket brød uten skorpe
  • 3.00 stk Fedd hvitløk
  • 1.00 ts Havsalt
  • 3.00 ss God olivenolje
  • 3.00 ss Sherryeddik
  • 0.50 stk Agurk
  • 200.00 g Steinfrie, grønne druer
  • Havsalt
  • Svart pepper
  • God olivenolje til anretning

Slik lager du den sørspanske mandelsuppen ajo blanco

Slik gjør du

  • Legg brødet i bløt i vann.
  • Kjør de skåldede mandlene i en blender sammen med halvparten av vannet til konsistensen er helt jevn.
  • Knus hvitløken i en morter sammen med havsalt.
  • Skjær agurken i små terninger og klem ut væsken av brødet.
  • Ha hvitløk, agurk, brød, olivenolje, sherryeddik og resten av vannet i blenderen og kjør suppen til konsistensen er omtrent som en tynn milkshake.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og olje, og sett suppen i kjøleskapet i et par timer til den er iskald. Den kan også godt stå over natten.
  • Del druene i to.
  • Server suppen i glass eller skåler med druer og noen dråper olivenolje.