Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød

Surmelksbrød

Den sunneste streetfood’en er svensk sillmacka
Simon Weinbergs oppskrift på surmelksbrød

Simon Weinbergs oppskrift på surmelksbrød

-
+

Surmelksbrød

  • 1.00
  • 350.00 g mørk sirup
  • 150.00 g hvetemel
  • 500.00 g siktet rugmel
  • 25.00 g bakepulver
  • 25.00 g natron
  • 1.00 stk neve ristet fennikelfrø
  • 30.00 g salt

Oppskriften gir 2 vanlige brødformer

Slik gjør du:

Bland tørrvarene, tillsett kulturmelk, siden sirup.

Kjør i deigen i kjøkkenmaskin eller miks for hand til alt er blandet.

Hell i smurte former eventuelt med litt brødkrumme i.

Bak i ovn på 100 grader i 1 time, siden 40 minutter - 1 time på 175 grader. Temperaturen i brødet skal være over 96 grader.

Ta ut brødet fra formen og legg på rist. La kjølne.

Se oppskrift på sillmacka HER.