Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Oppskrift på brødpudding

Oppskrift på brødpudding

-
+

Brødpudding

  • Ca. et halvt brød eller 3-4 boller
  • 2.00 dl kremfløte
  • 3.00 dl helkmelk (eller annen melk du må bruke opp)
  • 3.00 stk egg
  • 100.00 g sukker (litt mindre hvis du bruker søte boller)
  • 100.00 g smeltet meierismør
  • Frø fra en hel vaniljestang
  • 1.00 stk god neve rosiner (hvis du ikke bruker rosinboller eller julekake)
  • Litt brunt sukker (demerara)
  • Evt. rester av vaniljesaus eller krem

Bærsaus

  • En neve frosne bær
  • Litt sukker
  • Eplejuice eller vann

Slik gjør du:

  • Smør en stor brødform eller annen ildfast form med smeltet meierismør.
  • Visp egg og sukker godt, og bland så i fløte, melk og vanilje.
  • Del brød/boller i skiver eller litt store biter og la det trekke i ti minutter i røren, før du heller alt i brødformen.
  • Pensle med smeltet smør og dryss med brunt sukker.
  • Stek på 180 grader i 40-50 minutter til puddingen begynner å stivne og er pent brun på toppen.

 

Bærsaus:

  • Kjør bærene i en blender sammen med litt sukker og eplejus, eller vann.
  • Har du syltetøyslanter i kjøleskapet hiver du det også oppi.