Brødpudding
- Ca. et halvt brød eller 3-4 boller
- 2.00 dl kremfløte
- 3.00 dl helkmelk (eller annen melk du må bruke opp)
- 3.00 stk egg
- 100.00 g sukker (litt mindre hvis du bruker søte boller)
- 100.00 g smeltet meierismør
- Frø fra en hel vaniljestang
- 1.00 stk god neve rosiner (hvis du ikke bruker rosinboller eller julekake)
- Litt brunt sukker (demerara)
- Evt. rester av vaniljesaus eller krem
Bærsaus
- En neve frosne bær
- Litt sukker
- Eplejuice eller vann
Slik gjør du:
- Smør en stor brødform eller annen ildfast form med smeltet meierismør.
- Visp egg og sukker godt, og bland så i fløte, melk og vanilje.
- Del brød/boller i skiver eller litt store biter og la det trekke i ti minutter i røren, før du heller alt i brødformen.
- Pensle med smeltet smør og dryss med brunt sukker.
- Stek på 180 grader i 40-50 minutter til puddingen begynner å stivne og er pent brun på toppen.
Bærsaus:
- Kjør bærene i en blender sammen med litt sukker og eplejus, eller vann.
- Har du syltetøyslanter i kjøleskapet hiver du det også oppi.