1 porsjon gir én kake
Slik gjør du:
- Smuldre kjeksen i biter i en stor bolle. Hakk nøttene, smelt smøret, rasp osten og bland alt sammen i bollen med hendene. Trykk deigen ned i en cirka 25 centimeter stor form smurt med smør. Sett formen i kjøleskap.
- Rasp brunost i en bolle, tilsett kremosten og bruk en stavmikser for å blande dem sammen. Rør inn melisen. Sett bollen til siden.
- Pisk kremfløte til krem, og bland kremen forsiktig med osteblandingen. Ta formen med bunnen ut av kjøleskapet, og hell oste- og kremblandingen over bunnen, bruk en slikkepott for å få ut alt og spre det i ett lag over kaken. Sett formen i kjøleskap igjen.Legg gelatinplatene ved siden av hverandre i en stor form med vann. La dem ligge i bløt i fem til syv minutter.
- Ha bærene i en bolle. Ha i vann og melis, og bruk blenderen for å knuse bærene og blande alt. Sil av bærsausen for å fjerne bærsteiner. Klem vann ut av gelatinplatene og varm dem forsiktig i en kasserolle slik at de er oppløste. NB: De må ikke koke. Hell så bærsausen forsiktig i gelatinen mens du rører med en visp.
- Ta ut kaken fra kjøleskapet og hell forsiktig geléblandingen over osteblandingen. Bruk en slikkepott for å få en jevn flate. Skyll bjørnebærene, og stikk dem ned i geléblandingen. Sett kaken kjølig til den stivner, cirka fire timer.Før servering kan du pynte gelélokket med brunostskiver du stikker ut med pepperkakeformer eller skjærer med en kniv, samt flere bjørnebær du kan dele i to.