Tomatsaus
- 2.00 ss olje
- 2.00 stk små løk
- 2.00 stk bokser hakkede tomater
- 1.00 stk hvitløkskløft
Ost og spinatfyll
- 500.00 g fersk spinat, vasket
- 2.00 stk egg
- 500.00 g ricotta
- 50.00 g revet parmesan
- 1.00 stk revet skall av en sitron
- 1.00 krm revet muskatnøtt
Canneloni
- 250.00 g tørkede canneloni
- 250.00 g mozzarella
Dette er en klassisk italiensk rett som i en eller annen versjon kan finnes i kokebøker såvel som på pastabokser. Det er litt plundrete å fylle pastarørene, men ellers er det en ekstremt enkel middag som ikke krever spesialutstyr av noen sort - selv om en sprøytepose kan gjøre jobben lettere
Slik gjør du
Finhakk løken og hvitløken og stek den i oljen på middels til lav varme i en litt vid gryte til den er blank og myk.
Hell i tomatene, og la putre i ca 20 minutter. Pass på at den ikke blir for tyktflytende. Smak til med salt og pepper.
Ost og spinatfyll
Ha spinaten i en stor panne på middels til høy varme og damp den til den faller sammen. La den avkjøle seg litt mens du lager resten av fyllet.
Rør eggene sammen før du blander dem med ricotta, parmesan, sitronskall og muskat. Smak til med salt og pepper.
Klem væsken ut av spinatbladene, hakk dem og rør spinaten godt sammen med osteblandingen.
Canneloni
Smør en ildfast form på ca 20x30 cm.
Hell litt av tomatsausen nederst i fatet.
Fyll spinat- og osteblandingen i en sprøytepose med ganske stor åpning hvis du har. Om ikke, bruk teskje til å fylle rørene og aksepter at det er en grisete jobb.
Legg de fylte canneloniene tett sammen i formen. Hell tomatsaus over og topp med mozzarella, enten revet eller i skiver.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Om osten truer med å bli svidd, dekk formen med aluminiumsfolie de siste 10 minuttene.