Chiapudding
- 2.50 dl melk, for eksempel havre-, mandel- eller kokosmelk
- 3.00 ss chiafrø
- skallet av en halv sitron
Eplekrønsj
- 1.50 ss smør, ghee eller kokosolje
- 1.50 ss honning eller lønnesirup
- 2.00 epler
- 0.50 dl solsikkefrø
- 0.50 dl gresskarkjerner
- 0.50 dl hasselnøtter
- 1.00 ts malt kanel
- 0.50 ts malt ingefær
- 1.00 stor klype salt
Til servering
- tyrkisk yoghurt eller veganyoghurt
- nøttesmør (valgfritt)
- bipollen (valgfritt)
Rør sammen ingrediensene til puddingen, sett til side 15–30 minutter, rør rundt av og til. Tilsett honning eller lønnesirup hvis du ønsker mer sødme.
Skjær eplene i små biter, varm smør og honning i en stekepanne og tilsett eplebiter, solsikkefrø, gresskarkjerner, hasselnøtter og krydder. Stek 7–8 minutter, rør rundt av og til. Eplene skal bli gyldne, frøene og nøttene skal være sprø.
Legg litt chiapudding i et glass. Tilsett nøttesmør og et par skjeer yoghurt. Dekorer med epleskiver og nøttekrønsj.