Pani puri
- 160.00 g fin semolinamel
- 0.25 ts bakepulver
- 1.00 ss mel
- 6.00 ss vann
- 0.25 ts salt
- 1.00 ts olje
- olje til fritering
Fyll
- 4.00 mellomstore poteter, i terninger
- 1.00 rødløk
- 3.00 fedd hvitløk
- 0.50 bunt vårløk
- 2.00 ss garam masala
- 4.00 ss solsikkeolje
- salt
Koriandervann
- 1.00 bunt koriander
- 2.00 dl vann
- 1.00 dl frisk eplejuice
Slik gjør du
Bland det tørre og rør inn oljen. Tilsett vann. Kna godt sammen. Deigen skal være relativt fast. Du kan tilsette litt ekstra vann ved ønske. Legg deigen kaldt og la hvile i 30 min.
Kjevl så deigen ut til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut rundinger som er ca. 5 cm i diameter.
Fritér i olje på 190 grader. Rull de litt rundt i frityren så de får jevn steking. Ta de ut når de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Når brødene er avkjølt, kakker du ett hull i toppen så de er enkle å fylle senere.
Fyll
Kok potetene møre og kutt de i 2 cm store terninger. Finhakk resten av ingrediensene og svett de i pannen på medium varme. Tilsett potetene og garam masala. Smak til med salt.
Serveres lunt.
Koriandervann
Kjør alt med stavmikser.
Servering
Fyll pani puri, hell over litt koriandervann og strø litt sesamfrø over. Topp med hjemmelaget «tabasco».