Kokos-biscuit
- 20.00 g mel
- 40.00 g hakkede mandler
- 2.00 stk eggehvite (60 g)
- 60.00 g sukker
- 2.00 ss kokosmasse
Bakt ananas
- 1.00 stk ananas
- 1.00 stk vaniljestang
- 80.00 g sukker
- 1.00 dl vann
Lett vaniljekrem og pynt
- 1.00 stk vaniljestang
- 2.50 dl melk
- 0.75 dl kremfløte
- 55.00 g sukker
- 2.00 stk eggeplommer (40 g)
- 2.00 ss maisenna (20 g)
- mynteblader
Kokos-biscuit
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker stivt. Vend inn mandelblandingen med en slikkepott. Fyll i en smurt kakering med 16 cm i diameter. Strø kokosmasse på toppen.
- Stek bunnen midt i ovnen i cirka 15 minutter.
Bakt ananas
- Forvarm stekeovnen til 220 ºC.
- Skjær skallet av ananasen og del den i to på langs. Skjær ut kjernen og kast den. Del ananaskjøttet i biter på 2 x 2 cm.
- Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, -frø, sukker og vann en kjele og kok opp.
- Legg ananasbitene i en ildfast form og hell den varme laken over. Bak ananasen i ovnen til den begynner å få farge, cirka 30 minutter. Vend bitene to–tre ganger under stekingen. Sett dem til avkjøling i romtemperatur.
Lett vaniljekrem og pynt
- Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha to dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele. Kjelen bør ikke være mer en halvfull. Rør sammen og varm til kokepunktet.
- Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
- La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg. Ta ut vaniljestangen når kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Dekk med plast og sett i kjøleskapet.
- Ha kremen på den kalde bunnen. Sil væsken av ananasen og legg den på kremen. Pynt med litt mynteblader.
Tips:
– Sprøyt ut biscuit-massen i form av en blomst: en stor runding i midten og mindre rundinger rundt omkring. Da får bunnen en skålform og toppingen holder seg på plass.
– La ananasen avkjøle seg før du heller av laken, da holder den seg saftig.