Pavlovabunn
- 120 g eggehvite (4 stk.)
- 200 g sukker
- litt salt (1 klype)
- 1 ss maisenna
- 1 ts eddik
Vaniljekrem
- 1 stk vaniljestang
- 1.5 stk plate gelatin
- skall fra 1/2 appelsin
- 310 g melk
- 60 g sukker
- 40 g eggeplomme (2 stk.)
- 20 g maisenna
- 80 g usaltet smør i terninger
Hvit sjokoladekrem
- 6 dl fløte
- 130 g hvit sjokolade
- 5 stk plater gelatin
Rabarbragelé
- 400 g rabarbra i biter på 1 cm
- 200 g sukker
- 1.5 dl vann
- 4 ts Jam syltepulver
- 4 stk plater gelatin
Montering
- 500 g friske jordbær
Pavlovabunn
- Pisk eggehvite og salt og en tredjedel av sukkeret halvstivt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
- Tilsett resten sukkeret og pisk marengsen stiv. Sikt i maisenna og vend den inn i marengsen med en slikkepott. Rør inn eddik.
- Forvarm ovnen til 120 °C. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut i ønsket form. Stek i 60–80 minutter avhengig om du lager én stor bunn eller porsjonsformer. Du må kjenne på marengsen for å sjekke om den er ferdig. Den skal være sprø utenpå og seig inni.
- Ta ut av ovnen og avkjøl.
Vaniljekrem
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i noen minutter. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
- Ha 210 gram melk, sukker, vaniljestang, -frø og appelsinskall i en kjele (kjelen bør ikke være mer enn halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet. La det trekke i noen minutter.
- Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
- Sil den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
- Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp (bruk en kraftig håndvisp), slik at kremen ikke brenner seg.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme kremen. Hell kremen over i en bolle og rør inn smøret.
Hvit sjokoladekrem
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløten og hell den over finhakket sjokolade i en bolle. La stå et minutt og kjør så det hele sammen med en stavmikser.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i sjokoladeblandingen.
- Avkjøl blandingen til den blir kjøleskapskald, gjerne til neste dag. Pisk den deretter luftig.
Rabarbragelé
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i cirka fem minutter.
- Ha rabarbra, vann og sukker i en kjele og kok det under lokk til rabarbraen faller sammen.
- Dryss i Jam, kok i 20 sekunder og ta kjelen av platen.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i rabarbraen. Ha i en bolle og sett i kjøleskap til den stivner. Rør den sammen med en skje så den blir litt løsere før montering.
Montering
- Bruk en skje og smør vaniljekrem på bunnen. Ha rabarbragelé på vaniljekremen.
- Sprøyt den hvite sjokoladekremen over rabarbrageleen. Dekorer med friske jordbær