Sukkerbrødbunn
- Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
- Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin.
- Sikt melet og vend det inn i eggemassen med en slikkepott.
- Dekk en bakeplate på 30 x 25 cm med smurt bakepapir. Stryk røren ut med cirka én cm tykkelse.
- Stek bunnen midt i ovnen i 15 minutter, til den er gyllen. Prøv å løfte opp litt av bunnen fra papiret. Slipper den bakepapiret, er den ferdig. Avkjøl.
Sjokoladekrem og pynt
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Finhakk sjokoladen, ha den i en bolle.
- Kok opp halvparten av fløten.
- Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Hell blandingen over den hakkede sjokoladen. Rør godt sammen til en saus. Ha i resten av fløten og bland den godt inn.
- Sett i kjøleskapet til blandingen blir helt kald. Før servering tar du bollen ut og pisker blandingen til krem. Det er viktig å ikke piske for mye, da skiller den seg.
Dynk
- Kok opp vann og sukker. Avkjøl og smak til med sitron.
- Skjær bunnen i en passende form. Pensle dynk på bunnen.
- Ha den piskede sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt på bunnen.
- Pynt med jordbær og mango. Skrap ut innholdet fra en pasjonsfrukt og legg over bærene. Dekorer med spiselige blomster.
Tips:
– Kremen bør lages dagen før kaken skal monteres, ellers kan den sprekke når den piskes opp, eller stå i kjøleskapet i minst fire timer og piskes opp mens bollen står i en større bolle fylt med isbiter.