Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Vannbakkels med jordbær og diplomatkrem

-
+

Vannbakkels

  • 1.25 dl vann
  • 1.25 dl melk
  • 110 g saltet smør
  • 2 ts sukker
  • 135 g hvetemel
  • 225 g egg (ca. 4 stk.)

Diplomatkrem

  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 stk plater gelatin
  • 1.5 dl helmelk
  • 60 g sukker
  • 20 g eggeplomme (1 stk.)
  • 10 g maisenna
  • 2.5 dl kremfløte

Montering

  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • 200 g god marsipan med høyt mandel-innhold
  • 500 g friske jordbær

Vannbakkels

  • Kok opp vann, melk, sukker og smør i en kjele.
  • Når det koker, tas kjelen av platen. La kjelen stå av platen med lokk til smøret har smeltet.
  • Sett kjelen tilbake på platen og kok opp væsken igjen.
  • Tilsett melet og rør med en tresleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene. Fortsett å røre til du begynner å få et belegg i bunnen av kjelen.
  • Ta massen ut av kjelen og over i en bolle. La deigen avkjøle seg i noen minutter.
  • Rør inn ett egg om gangen med en tresleiv eller i kjøkkenmaskin med en grind. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.
  • Forvarm stekeovnen til 175ºC.
  • Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose med taggete tyll med diameter på to centimeter. Sprøyt rundinger, cirka ti centimeter i diameter, på bakepapirkledd stekeplate.
  • Stek vannbakkelsen i cirka 35 minutter til de blir gyldenbrune. Det er viktig å ikke åpne ovnen under første halvdel, for da kan de falle sammen. Når de høres hule ut når du banker på dem, er de ferdige. Ta vannbakkelsen ut av ovnen og avkjøl på rist.

Diplomatkrem

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Ha vaniljestang og -frø, én dl melk og sukker i en kjele, rør sammen og varm opp til kokepunktet.
  • Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp eggeplommen inn i melk- og maisennablandingen og hell så 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
  • La blandingen koke opp og småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp. Hell kremen over i en bolle. Kryst vannet ut av gelatinen og ha det i den varme kremen. Rør godt slik at gelatinen smelter og ta ut vaniljestangen.
  • Sett kremen til avkjøling. Når den er avkjølt, røres den glatt. Til slutt pisker du fløte til krem og vender forsiktig inn.

Montering

  • Del vannbakkelsen i to. Ha litt syltetøy på bunnen. Legg små biter av marsipan på syltetøyet. Del jordbær i to og legg dem over marsipanen.
  • Sprøyt deretter på diplomatkrem, gjerne med en stjernetyll for å få et fint mønster. Legg på toppen av vannbakkelsen og dryss melis over før servering.