Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Marinerte jordbær med vaniljekrem og sjokoladecrumble

Kari Innerås beste jordbærdesserter
Oppskrift på marinerte jordbær med vaniljekrem og sjokoladecrumble av Kari Innerå

Oppskrift på marinerte jordbær med vaniljekrem og sjokoladecrumble av Kari Innerå

-
+

Vaniljekrem

  • 200.00 g H-melk
  • 75.00 g fløte
  • 55.00 g sukker
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 50.00 g H-melk
  • 40.00 g eggeplommer
  • 20.00 g maizenna
  • 2.00 dl fløte

Havregryn og kakao crumble

  • 200.00 g havregryn
  • 150.00 g mel
  • 100.00 g sukker
  • 100.00 g temperert smør
  • 2.00 ss kakao
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 stk egg

Jordbær

  • 1.00 kurv jordbær
  • 3.00 ss sukker

Denne desserten er en variant av jordbær med krem. Den tar med tid å lage, men den gir mye mer. Har man ikke tid å lage smulene, kan man bare knuse en havrekjeks eller en sjokoladekjeks.

Slik gjør du

  • Skrap ut frøene av vaniljestangen, kok opp melk, sukker, vaniljefrø og stang.
  • Sil den varme melkeblandingen over eggeplommene og bland sammen.
  • Rør maizenna ut i litt vann og vend den inn i blandingen som kokes opp til den tykner. Skru ned temperaturen og la kjelen stå på varmen under omrøring i 3-4 minutter. Sil og avkjøl.
  • Hell fløte og vaniljekrem i en bolle, og pisk vaniljekremen opp til en luftig krem.

Havregryn og kakao crumble

  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
  • Trykk deigen ut på et brett med bakepapir til den er ca. En centimeter tykk.
  • Stek i ovnen på 185 grader i ca. 25 minutter.
  • Avkjøl på rist og knus kjeksene til crumble.

Jordbær

  • Rens jordbærene og del dem i fire.
  • 30 minutter før servering has sukkeret i bærene. Rør om.