Vaniljekrem
- 200.00 g H-melk
- 75.00 g fløte
- 55.00 g sukker
- 1.00 stk vaniljestang
- 50.00 g H-melk
- 40.00 g eggeplommer
- 20.00 g maizenna
- 2.00 dl fløte
Havregryn og kakao crumble
- 200.00 g havregryn
- 150.00 g mel
- 100.00 g sukker
- 100.00 g temperert smør
- 2.00 ss kakao
- 1.00 ts salt
- 1.00 stk egg
Jordbær
- 1.00 kurv jordbær
- 3.00 ss sukker
Denne desserten er en variant av jordbær med krem. Den tar med tid å lage, men den gir mye mer. Har man ikke tid å lage smulene, kan man bare knuse en havrekjeks eller en sjokoladekjeks.
Slik gjør du
- Skrap ut frøene av vaniljestangen, kok opp melk, sukker, vaniljefrø og stang.
- Sil den varme melkeblandingen over eggeplommene og bland sammen.
- Rør maizenna ut i litt vann og vend den inn i blandingen som kokes opp til den tykner. Skru ned temperaturen og la kjelen stå på varmen under omrøring i 3-4 minutter. Sil og avkjøl.
- Hell fløte og vaniljekrem i en bolle, og pisk vaniljekremen opp til en luftig krem.
Havregryn og kakao crumble
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Trykk deigen ut på et brett med bakepapir til den er ca. En centimeter tykk.
- Stek i ovnen på 185 grader i ca. 25 minutter.
- Avkjøl på rist og knus kjeksene til crumble.
Jordbær
- Rens jordbærene og del dem i fire.
- 30 minutter før servering has sukkeret i bærene. Rør om.