Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Jordbærsalat med limesukker, pistasj og sagogryn

Kari Innerås beste jordbærdesserter
Oppskrift på jordbærsalat med limesukker, pistasj og sagogryn av Kari Innerå

Oppskrift på jordbærsalat med limesukker, pistasj og sagogryn av Kari Innerå

-
+

Jordbærsalat

  • 1.00 dl sagogryn eller tapioka
  • 1.00 dl 1 dl jordbærpuré
  • 1.00 kurv store norske jordbær
  • 1.00 stk lime
  • 1.50 dl sukker
  • Pistasjnøtter
  • Noen kvaster koriander

Har man gode jordbær, er dette en veldig enkel dessert å lage. Dette er friske og sommerlige smaker som kan forføre den største skeptikeren.

Slik gjør du

  • Kok sagogryn i rikelig med vann til de er gjennomsiktige. Hell dem i en sil og la de renne av seg i kaldt vann.
  • De legges sammen med jordbærpuré. (Jordbær som er kjørt til puré i en blender)
  • Kutt jordbærene i skiver. Bland zest av lime med sukker. Hell sukkeret på jordbærene og legg dem pent på en tallerken. Legg så på sagogryn, noen blader koriander og pistasjnøtter.