Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Brownies som aldri fryser (Svalbard-kaken)

Disse kakene tåler 40 minusgrader
Oppskrift på brownies (Svalbard-kaken)

Oppskrift på brownies (Svalbard-kaken)

-
+

Brownies som aldri fryser

  • 400.00 g smør
  • 350.00 g sjokolade (kokesjokolade eller melkesjokolade)
  • 8.00 egg
  • 8.00 dl sukker
  • 6.00 dl hvetemel
  • 3.00 ts vaniljesukker
  • 2.00 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade i en kjele.

Pisk egg og sukker til eggedosis, og bland alle ingrediense saman. Denne oppskriften passer i ei vanleg langpanne. Stek kaken på 150 grader på nederste rille i 25 minutter. Når du stikker kniven i midten for å sjekke at kaken er ferdig skal det sitte igjen røre på kniven. Sett kaken til avkjøling og del opp i biter når den er kald.

Begge kakene holder seg lenge i kjøleskap, eller du kan legge dem i fryseren og ta opp biter etterhvert.