Lag hjemme, ha i matboksen og spander på tur. Er knallgod selv i mange minusgrader, inneholder mye energi og framkaller fine minner fra barndommen.
Slik gjør du:
Kle en brødform med bakepapir. Smelt sjokolade på svak varme i en kjele og ha i kaffen. Smelt delfiafettet på svak varme i en annen kjele. Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Bland sjokoladen i eggedosisen og til slutt blander du i delfiafettet litt og litt, slik at det blir en jevn røre.
Legg et lag med røre i bunnen, og ha så i snopet lagvis med røren. Pynt oppå til slutt. Sett kaken ut i kulden til hun blir stiv. Det er praktisk å dele kaken opp i tynne skiver og pakke den inn i matpapir. Da holder den seg lenge i kjøleskap eller fryser, og du har praktiske godbiter klare til tur.
Kaken blir glutenfri om du dropper kjeksen eller har i glutenfri kjeks.