Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Madeleine med hasselnøtt

– Det er det perfekte lille bakverk

-
+

Madeleine med hasselnøtt

  • 100 g sukker
  • 100 g egg (2 stk)
  • 80 g siktet hvetemel
  • 20 g hasselnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g saltet smør

Glasur

  • 100 g blond- eller melkesjokolade
  • 30 stk hasselnøtter

Slik gjør du

  • Smelt smøret og la det bli romtemperert.
  • Rør sukker og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
  • Bland sammen mel, hasselnøtter og bakepulver i en foodprocessor, og kjør det slik at nøttene blir helt finmalte.
  • Bland melet inn i eggeblandingen.
  • Rør inn smøret til slutt.
  • Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
  • Smør madeleineformene med olje eller formfett.
  • Fyll formene 80 prosent fulle.
  • Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
  • Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
  • Avkjøl til romtemperatur.

Glasur

  • Rist hasselnøttene noen minutter i ovnen på 180 C og avkjøl.
  • Gni hasselnøtten litt i håndflaten slik at skallet løsner. Hakk nøttene grovt.
  • Finhakk og smelt sjokoladen i et vannbad.
  • Dypp kakene i sjokoladen og legg på biter av hakkede hasselnøtter på sjokoladen.
  • Sett i kjøleskapet i noen minutter til sjokoladen stivner.