Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Madeleine med sitron
Sverre Sætre
Sigurd Fandango
Madeleine med sitron
-
80
g
sukker (100 g om du dropper honningen)
-
20
g
honning
-
0.25
stk
sitron (skall og saft)
-
100
g
egg (2 stk)
-
100
g
siktet hvetemel
-
2
ts
bakepulver
-
100
g
saltet smør
Glasur
-
100
g
melis
-
0.5
stk
sitron (skall og saft)
Slik gjør du
- Smelt smøret og la det bli romtemperert.
- Rør sukker, honning og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
- Bland finrevet sitronskall og -saft i eggeblandingen.
- Bland sammen mel og bakepulver, og sikt det inn i eggeblandingen.
- Rør inn smøret til slutt. Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
- Smør madeleineformene med olje eller formfett.
- Fyll formene 80 prosent fulle.
- Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
- Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
- Avkjøl til romtemperatur.
Glasur
- Riv skallet av sitronen på det fineste på rivjernet.
- Rør sammen skall, melis og sitronsaft.
- Glaser kakene på den ene siden.
- La kaken stå litt slik at glasuren setter seg.