Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Madeleine med sitron

– Det er det perfekte lille bakverk

-
+

Madeleine med sitron

  • 80 g sukker (100 g om du dropper honningen)
  • 20 g honning
  • 0.25 stk sitron (skall og saft)
  • 100 g egg (2 stk)
  • 100 g siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g saltet smør

Glasur

  • 100 g melis
  • 0.5 stk sitron (skall og saft)

Slik gjør du

  • Smelt smøret og la det bli romtemperert.
  • Rør sukker, honning og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
  • Bland finrevet sitronskall og -saft i eggeblandingen.
  • Bland sammen mel og bakepulver, og sikt det inn i eggeblandingen.
  • Rør inn smøret til slutt. Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
  • Smør madeleineformene med olje eller formfett.
  • Fyll formene 80 prosent fulle.
  • Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
  • Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
  • Avkjøl til romtemperatur.

Glasur

  • Riv skallet av sitronen på det fineste på rivjernet.
  • Rør sammen skall, melis og sitronsaft.
  • Glaser kakene på den ene siden.
  • La kaken stå litt slik at glasuren setter seg.