Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Madeleine med sjokolade

– Det er det perfekte lille bakverk

-
+

Madeleine med sjokolade

  • 80 g saltet smør
  • 20 g mørk sjokolade
  • 100 g sukker
  • 100 g egg (2 stk)
  • 85 g siktet hvetemel
  • 15 g kakao
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 0.5 dl fløte
  • 50 g mørk sjokolade (60-70 prosent)

Dekor

  • 100 g melkesjokolade eller mørk sjokolade
  • en klype fingersalt/flaksalt

Slik gjør du

  • Smelt smøret og sjokoladen og la det bli romtemperert.
  • Rør sukker og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
  • Bland sammen mel, kakao og bakepulver og sikt det inn i eggeblandingen.
  • Rør inn smøret til slutt. Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
  • Smør madeleineformene med olje eller formfett.
  • Fyll formene 80 prosent fulle.
  • Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
  • Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
  • Avkjøl til romtemperatur.

Fyll

  • Finhakk sjokoladen.
  • Kok opp fløten og ha i sjokoladen.
  • La stå et minutt og rør blandingen glatt.
  • Ha i en bolle og sett i romtemperatur til den setter seg.
  • Ha blandingen i en sprøytepose.
  • Bruk en liten kniv og lag et hull i kakene.
  • Sprøyt litt sjokoladefyll inn i kakene.

Dekor

  • Finhakk og smelt sjokoladen i et vannbad.
  • Rør inn saltet.
  • Dypp kakene i sjokoladen.
  • Sett i kjøleskap i noen minutter til sjokoladen stivner.

Tips! Har du madeleineformer i silikon, kan du kle formen med den smeltede sjokoladen og legge de ferdige madeleinekakene oppi, før du setter det i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Slik får du et fint mønster på sjokoladen.