Slik gjør du
- Smelt smøret og sjokoladen og la det bli romtemperert.
- Rør sukker og egg godt sammen med en visp, cirka ett minutt.
- Bland sammen mel, kakao og bakepulver og sikt det inn i eggeblandingen.
- Rør inn smøret til slutt. Sett røren i kjøleskap i cirka 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 220 C varmluft.
- Smør madeleineformene med olje eller formfett.
- Fyll formene 80 prosent fulle.
- Sett inn kakene og skru ovnen ned til 200 C. Stek til de blir gylne, cirka fem–syv minutter.
- Ta ut og avkjøl litt før de tas ut av formene.
- Avkjøl til romtemperatur.
Fyll
- Finhakk sjokoladen.
- Kok opp fløten og ha i sjokoladen.
- La stå et minutt og rør blandingen glatt.
- Ha i en bolle og sett i romtemperatur til den setter seg.
- Ha blandingen i en sprøytepose.
- Bruk en liten kniv og lag et hull i kakene.
- Sprøyt litt sjokoladefyll inn i kakene.
Dekor
- Finhakk og smelt sjokoladen i et vannbad.
- Rør inn saltet.
- Dypp kakene i sjokoladen.
- Sett i kjøleskap i noen minutter til sjokoladen stivner.
Tips! Har du madeleineformer i silikon, kan du kle formen med den smeltede sjokoladen og legge de ferdige madeleinekakene oppi, før du setter det i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Slik får du et fint mønster på sjokoladen.