Sjokoladeballonger
- 300 g mørk eller lys sjokolade
Sjokolademousse
- 180 g mørk sjokolade med 64% kakaomasse
- 90 g usaltet smør
- 0.5 dl vann
- 2 stk gelatinplater
- 3 stk eggeplommer
- 3 stk eggehvite
- 60 g sukker
Montering
- 100 g mandler
- 50 g mørk sjokolade
- spiselige blomster (stemorsblomst, forglemmegei, syrin)
SLIK GJØR DU:
- Smelt og temperer sjokoladen.
- Blås opp 8 små ballonger.
- Dypp ballongene i sjokoladen og sett dem på bakepapir på en tallerken.
- Sett i kjøleskapet til den stivner. Stikk hull på ballongen og ta den ut.
- Om dette virker komplisert, legger du sjokolademousse i eggeskall eller i små porsjonsformer i glass eller porselen.
Sjokolademousse
- Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret.
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
- Varm vannet i en kjele til det ryker. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i det varme vannet.
- Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Rør så det varme vannet med gelatin inn i blandingen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt.
- Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Fyll moussen i sjokoladeballongene. Om du ikke lager ballonger, fyll i små skåler. Sett til avkjøling til moussen stivner.
Montering
- Hakk sjokolade og mandler og bland det sammen. Om du vil, kan du varme det litt opp slik at sjokoladen smelter og legger seg rundt mandlene. Strø i så fall blandingen ut på et bakepapir mens den stivner slik at det ikke blir én stor klump.
- Strø det oppå sjokolademoussen i formene.
- Pynt med spiselige blomster.