Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

I can't believe it is not cheesekake!

De råeste kakene
Oppskrift på rå ostekake av Linda Kaarstein

Oppskrift på rå ostekake av Linda Kaarstein

-
+

Bunn

  • 2.00 dl paranøtter
  • 2.00 dl dadler
  • kokosmasse

Fyll

  • 300.00 g fryste jordbær
  • 100.00 g dadler

Topping

  • 2.00 ss raspet kakaosmør
  • 2.00 dl cashewnøtter
  • 150.00 g sitron- eller limejuice
  • 100.00 g agavesirup/honning
  • 80.00 g kokosolje
  • salt
  • vaniljesukker

Slik gjør du

  • Legg cashewnøtter i bløt. Ta fram bær.
  • Strø kokosolje i bunnen av en 25 cm stor rund kakeform.
  • Kjør paranøtter og dadler til bunnen i en matprosessor i cirka to minutter, stopp og rør etter halve tiden. Trykk deretter massen ut i formen.

Fyll

  • Kjør bær og dadler til fyllet i en matprosessor i minst to minutter, til det er helt most.

Topping

  • Press saft fra sitron eller lime, og vei opp resten av ingrediensene til ostetoppingen. Når cashewnøttene har ligget i bløt i halvannen time, knus dem først i en matprosessor og tilsett deretter resten av ingrediensene. Kjør i minst fire minutter og stopp med jevne mellomrom.
  • Bre røren utover til et jevnt lag i formen og sett i fryseren i 30 minutter. Avslutt med toppingen og strø et jevnt lag med kokosmasse/-flak over kaken.