Ferdig dessert
- 150.00 g Marinerte kirsebær
- 200.00 g Mørk sjokolademousse
- 50.00 g Sjokoladesmuler
- 200.00 g Kirsebærsorbet
Marinerte kirsebær
- 200.00 g Fryste kirsebær
- 150.00 g Sukker
- 100.00 g Vann
- 1.00 stk Kanelstang
- 1.00 stk Tonkabønne
Mørk sjokolademousse
- 150.00 g Mørk sjokolade 60%
- 40.00 g Kremfløte
- 3.00 stk Eggeplommer
- 50.00 g Sukker
- 250.00 g Pisket krem
- Røyket whisky (Laphroaig eller lignende)
Sjokoladesmuler
- 100.00 g Smør
- 100.00 g Sukker
- 125.00 g Hvetemel
- 25.00 g Kakao
- 1.00 ts Bakepulver
Kirsebærsorbet
- 500.00 g Kirsebærpuré (kan kjøpes i spesialbutikker)
- 125.00 g Vann
- 90.00 hg Sukker
- 25.00 g Glukose
- 1.00 stk Lime
Dessert til mange
Det er vanskelig å lage hver enkelt komponent i denne desserten i så små porsjoner at det blir akkurat nok til fire. Konditor Lotte Arnesen foreslår derfor at du lager en kake av det som blir igjen; den kan legges i fryseren og taes opp til en senere anledning.
Slik anretter du
- Legg sjokoladekrem i bunn av en kald tallerken.
- Lag et lite søkk og fyll på med marinerte kirsebœr.
- Topp med sjokoladesmuler og legg en kule med isorbet på toppen av smulene.
Marinerte kirsebær
- Kok opp sukker og vann.
- La det trekke med kanelstang og tonkabønne.
- Hell over de fryste kirsebærene.
Mørk sjokolademousse
- Smelt sjokolade og kremfløte forsiktig sammen.
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Bland sammen sjokoladen og eggedosisen.
- Pisk krem og vend den inn i sjokoladeblandingen.
- Smak til med røykt whisky.
- Ha på sprøytepose og avkjøl.
Sjokoladesmuler
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- Klapp massen flat og stek på brett i ovn ved 160C i 10-15 minutter
- Avkjøl og knus grovt med skje eller lignende.
Kirsebærsorbet
- Kok opp vann, sukker og glukose.
- Bland inn kirsebærpureen.
- Smak til med lime og frys i ismaskin.