Vaffel
- 120 g hvetemel
- 20 g sukker
- 2 stk knivsodder salt
- 2 stk egg
- 1 dl helmelk
- 1 dl kefirmelk
- 20 g smør
- smør til smøring av vaffeljernet
Hjemmelaget nougat
- 250 g hasselnøtter
- 100 g lys sjokolade (helst med 40% kakaomasse)
Karamellisert hvit sjokoladekrem
- 300 g fløte
- 150 g karamellisert hvit sjokolade
Servering
- 3 ss hakkede ristede hasselnøtter
Slik gjør du
- Bland hvetemel, sukker, salt, egg, krydder og melk til en jevn røre i en bolle.
- Smelt smøret og bland det deretter inn i røren.
- La røren stå og svelle i en time før den stekes i et vaffeljern.
Hjemmelaget nougat
- Sett stekeovnen på 180℃. Rist hasselnøttene i ovnen i cirka 10 minutter, til skallet begynner å løsne.
- Rør gjerne rundt i nøttene noen ganger under risting. Pass på at de ikke blir for mørke.
- Ta ut og avkjøl nøttene.
- Ha de avkjølte nøttene i en boks, sett på lokket og rist kraftig, så skallet på nøttene faller av. Ha nøttene i et dørslag og plukk ut de ferdig rensede nøttene. Kast skallene.
- Ta vare på cirka 2 ss av nøttene som skal grovhakkes og brukes som topping på kremen. Ha resten av de ristede nøttene i en foodprosessor og kjør nøttene til de slipper oljen og blir flytende praline.
- Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i pralinemassen. Ha på glass og oppbevar i romtemperatur.
Tips: Oppbevares i romtemperatur. Skal den lagres lenge, kan den oppbevares i kjøleskap; da må den tas ut og bli romtemperert før bruk. I kjøleskapet holder pålegget i flere måneder.
Karamellisert hvit sjokoladekrem
- Finhakk sjokoladen.
- Kok opp fløte og tøm over finhakket sjokolade. La det stå ett minutt og rør sammen sjokoladeblandingen. Avkjøl i cirka 5 timer og gjerne til neste dag.
- Før servering pisker du kremen forsiktig stiv. Det er viktig å ikke piske for mye – da sprekker kremen.
Tips: Får du ikke tak i blond sjokolade, kan du lage det selv. Legg hvit sjokolade i en ildfast form og sett den i stekeovnen på 90℃ i. Rør i sjokoladen hvert tredje minutt til den får en lett karamellisert farge. Ta ut og avkjøl.
Får du ikke tak i karamellisert hvit sjokolade, er melkesjokolade også godt.
Servering
- Server vaffelhjertene med nougat og pisket karamellisert sjokoladekrem. Topp kremen med litt hakkede ristede hasselnøtter.