Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Vaniljekrem med appelsin

-
+

Vaniljekrem med appelsin

  • 1 stk vaniljestang
  • revet skall fra en appelsin, bare det gule
  • 2.5 dl melk
  • 0.75 dl kremfløte
  • 55 g sukker
  • 2 stk eggeplommer
  • 24 g maisenna

SLIK GJØR DU:

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Ha 2 desiliter melk, vaniljestang, vaniljefrø, appelsinskall, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer en halvfull), rør det sammen og varm opp til kokepunktet.
  • Sil melken så du får bort appelsinskallet.
  • Hell resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
  • Spe to tredjedeler av den varme væsken inn i eggeblandingen mens du rører med en visp.
  • Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
  • Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet.