Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Saft

Heggebærsaft

Sesongens beste bæroppskrifter
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på Heggebærsaft

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på Heggebærsaft

-
+

Heggebærsaft

  • 2.5 l heggebær
  • 1.5 l vatn
  • 1.5 kg sukker

Nok til 2,5 til 3 liter.

Slik gjør du

  • Heggebærene plukkes når de er godt modne. Mal dem på kjøttkvern eller knus steinene med en stapper. Det er i kjernen at den gode mandelsmaken ligger. Kok opp vannet og slå det over bærmassen. La det stå til neste dag.
  • Siles gjennom et fint klede. Ha saften i en kjele og tilsett sukkeret. La det koke i ti minutter. Helles på rene, varme flasker som korkes.
  • Den avsilte bærmassen inneholder enda mye smak. Så i god tradisjon etter farmor kan denne utnyttes til annengangs-saft.