Hjemmelaget chai-blanding
- 15.00 stk grønne kardemommekapsler
- 4-5 hele stjerneanis
- 1.00 stk kanelstang
- 1.00 ts svarte pepperkorn
- 1.00 ts korianderfrø
- 1.00 ts hel kryddernellik
Masala chai (1 kopp)
- 1.00 ss masala chai-blanding
- 1.00 ss svart te
- 1.00 ss kokosblomstsukker eller annet sukker
- 2.00 dl vann
- 2.00 dl mandelmelk
- 1 skive frisk ingefær
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 200 grader, og legg krydderne på et bakebrett med bakepapir. Kardemommekapslene åpner du med en skarp kniv først.
- Sett det i varm ovn i 4-5 minutter til du kjenner at alle krydderne har gitt fra seg all verdens deilige lukter, og la det avkjøle. Ha det over i en morter eller en liten kvern om du har, og mos det etter beste evne.
- Hvor sterk teblanding du vil lage kan du justere med svart te. Til denne blandingen bruker jeg mellom 1 og 2 svart te, og ca 1 ts malt ingefær. Du kan også oppbevare krydderblandingen for seg selv, og blande rett i gryta, da er det lettere å få riktig blandingsforhold.
Masala chai
- Okei, nå har du krydderblandingen din, du har svart te, og du har frisk eller malt ingefær. Da trenger du litt sukker, jeg bruker kokosblomstsukker, vann og melk, jeg bruker mandelmelk.
- Ha alt i en gryte og la det varmes opp mens du visper, pass på at det ikke koker. La det syde i 2-3 minutter, før du siler det gjennom en finmasket sil opp i en kopp.