Jackson Punch
- 60 cl VSOP konjakk (jeg bruker Montifaud VSOP)
- 22.5 cl mørk rom (jeg bruker El Dorado 12 YO)
- 30 cl bringebærsirup (se egen oppskrift)
- 22.5 cl sitronjuice
- 90 cl rooiboste med bringebær og rabarbra (se egen oppskrift)
Bringebærsirup
- 1 l 4:3 sukkerlake (4 deler sukker, 3 deler vann)
- 200 g frosne bringebær
- 1.25 ml rosevann
- 30 ml ren 60 % sprit
Rooibos-te med bringebær og rabarbra
Slik gjør du
- Bland alt i en punsjbolle.
- Pynt med ferske bringebær, blomster eller andre ting du synes ser fint ut, som for eksempel remser av rabarbra.
Bringebærsirup
- Vakuumer alt, legg i et vannbad på 45 grader i fire timer.
- Sil av bringebær, klar til bruk.
Rooibos-te med bringebær og rabarbra
- Dette er en blend kjøpt på Kaffe og Te Huset i Trondheim.
- Jeg trekker 10 g te på én liter vann i 10 minutter.
- Sil av, klar til bruk.