Strawberry Haze
- 50 cl hvit tequila (jeg bruker Don Julio Blanco)
- 50 cl Kalani Coconut
- 75 cl jordbærkordial (egen oppskrift)
- 50 cl limejuice
- 25 cl kokosvann
- 65 cl helmelk (jeg bruker Tine helmelk, man får dårligere resultat av å bruke lavpasteurisert melk)
Jordbærkordial
- 1.8 kg jordbær
- 200 g sukker
- 2.3 dl vann
- 1.2 stk sitron (zestet med microplane)
- 1 stk vaniljestang (skrap ut frø og tilsett i miksen
- 2 stk stjerneanis
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene unntatt melken i en sterilisert langpanne.
- Tilsett melken.
- Med en gang melken kommer i kontakt med vesken vil du se at den begynner å koagulere. Dette er hva man ønsker, da den koagulerte melken skal danne et filter slik at drinken blir transparent.
- La dette få stå og godgjøre seg i tolv timer.
Når du er klar til å sile, er det viktig å ha klart et par ting. Du trenger:
- 2 store boller
- 1 dørslag
- 1 tøy-/linserviett
- Start med å legge linservietten i dørslaget, sett den oppi den ene bollen.
- Hell punsjen forsiktig opp i dørslaget, la cirka 25 prosent av vesken renne gjennom.
- Nå flytter du dørslaget over til den andre bollen.
- Du vil nå begynne å se at den koagulerte melken har lagt seg i bunnen av dørslaget og dannet det «filteret» vi er ute etter.
- Ta så innholdet fra bolle nummer én, og hell forsiktig opp i dørslaget.
- Nå kan du la dette stå til det er ferdig filtrert.
- Nå har du laget klarifisert melkepunsj.
Ha alt i en kasserolle, varm opp, la putre i 25 minutter og ta kasserollen av varmen. Når det er gjort, siler du av, måler opp kordialen og tilsetter ytterligere ti prosent sukker av totalen.