Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

Mjødurtsaft

Det er tid for å lage råsaft
Oppskrift på mjødurtsaft av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

Oppskrift på mjødurtsaft av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

-
+

Mjødurtsaft

  • 40.00 stk Mjødurtblomster
  • 2.00 stk Sitroner
  • 1.25 kg sukker
  • 1.50 l vann
  • 45.00 g sitronsyre/vinsyre (2 pakker)

Nok til cirka 2,5 liter saft

Slik gjør du
 

  • Plukk mjødurt som står i full blomst. Du kan også lage saft på knoppene, men de gir mindre smak. Klipp av stilk og blader.
  • Kok opp vann og ha i sitronsyren, rør til den er oppløst.
  • Sitronene skjæres i skiver og legges lagvis med de rensede blomstene i en bolle. Det kokende vannet slås over blomstene.
  • Sett blandingen på et kjølig sted i 2–5 døgn. Sil av saften i en kjele og tilsett sukker. Smak til for ønsket sukkermengde. Hell på rene, tørre flasker. Saften holder seg i 1–2 uker i kjøleskap, så det anbefales å fryse den. Du kan også gi saften et oppkok for lengre holdbarhet.
  • Drikkes som tørstedrikk blandet med vann, eller i drinker.