Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

"Shrub" med rabarbra

Oppskrift på

Oppskrift på "shrub" med rabarbra

-
+

"Shrub" med rabarbra

  • 5.00 dl Rabarbra
  • 2.50 dl Sukker
  • 2.50 dl Vann
  • 2.50 dl Eplesidereddik

Rabarbra er en glimrende frukt å lage eddiksirup av. Fargen blir blek og tander, og smaken syrlig og forfriskende.

Vask rababraen og kutt den i biter.

Legg den i en gryte sammen med sukkeret og vannet og kok opp på middels varme. Rør gjerne innimellom så ikke noe svir seg i bunnen. La koke noen minutter til væsken har fått farge og rabarbraen begynner å bli myk og grøtete.

Skum gjerne av om nødvendig.

Ha i eddiken og kok opp igjen. Skum av om nødvendig.

Avkjøl, sil av rabarbraen og hell væsken over på et glass eller en flaske.

Bland med vann med eller uten kullsyre eller bruk som ingrediens i cocktails.