– Vi prøver alltid å følge sesongen når det gjelder frukt og bær, og vi elsker den norske rabarbraen som dukker opp sen vår. Da lager vi rabarbrasirup, og ved å mikse denne sirupen med sitron, sodavann og Mauritz Hage fra Voss bryggeri får man plutselig en superfresh rabarbra- og bringebærshandy. Folk som smaker denne ender ofte opp med å drikke shandy hele kvelden, sier daglig leder av Muskedunder bar i Bergen, Linn Frøkedal.
Bland rabarbrasirup og sitronsaft og ha i et glass med isbiter og en dæsj sodavann. Fyll opp med bringebærøl eller annet lett hveteøl og rør forsiktig. Server.
Vask rabarbraen og kutt stilkene i 2 cm tykke skiver.
Ha dem i en gryte sammen med vann og sukker, og la det småkoke i 30 minutter.
Sil vekk frukten (som du kan bruke som syltetøy!), og hell sirupen over på en sterilisert flaske. Holder fint et par uker i kjøleskap.