Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

Muskedunder - rabarbra og bringebærshandy

Oppskrift på

Oppskrift på "Muskedunder" - shandy med rabarbra og bringebær

-
+

Muskedunder

  • 40.00 ml Rabarbrasirup
  • 15.00 ml Ferskpresset sitronsaft
  • 1.00 stk dæsj sodavann
  • 5.00 stk Isbiter
  • 1.00 stk Flaske Voss Mauritz Hage bringebærøl eller annet lett hveteøl

Rabarabrasirup

  • 500.00 g Rabarbra
  • 250.00 g Vann
  • 180.00 g Sukker

– Vi prøver alltid å følge sesongen når det gjelder frukt og bær, og vi elsker den norske rabarbraen som dukker opp sen vår. Da lager vi rabarbrasirup, og ved å mikse denne sirupen med sitron, sodavann og Mauritz Hage fra Voss bryggeri får man plutselig en superfresh rabarbra- og bringebærshandy. Folk som smaker denne ender ofte opp med å drikke shandy hele kvelden, sier daglig leder av Muskedunder bar i Bergen, Linn Frøkedal. 

Bland rabarbrasirup og sitronsaft og ha i et glass med isbiter og en dæsj sodavann. Fyll opp med bringebærøl eller annet lett hveteøl og rør forsiktig. Server.

Vask rabarbraen og kutt stilkene i 2 cm tykke skiver.

Ha dem i en gryte sammen med vann og sukker, og la det småkoke i 30 minutter.

Sil vekk frukten (som du kan bruke som syltetøy!), og hell sirupen over på en sterilisert flaske. Holder fint et par uker i kjøleskap.