Som en vri på klassiske drinker med musserende vin og fruktjuice, kan du lage egne fruktjuice-isbiter. De får en konsentrert smak, som etter hvert absorberes av den musserende vinen – og setter farge på den.
Slik gjør du
- Hakk rabarbra og jordbær i små biter. Om du bruker frossen frukt, kjør dem i en blender til du har en jevn mos.
- Kok rabarbra og jordbær opp i en gryte sammen med sukker og vann. Senk varmen, la det putre til sukkeret har løst seg opp, og la det simre i ytterligere 10 minutter.
- Sil væsken i en finmasket sil så du slipper fruktkjøtt i isbitene. Smak til med sitronjuice og tilsett eventuelt mer sukker.
- Hell blandingen over i isbitformer og la den stå i fryseren i to–tre dager.
- Ha to–tre stykk i et glass og suppler med vanlige isbiter. Jordbær- og rabarbra-isbitene slipper etterhvert mye smak, så start heller med for få enn for mange. De kjøler heller ikke like effektivt som vanlig is.
- Ha i to skiver sitron og hell over tørr cava.