Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drinker

Cava med jordbær- og rabarbra-isbiter

Slik pimper du opp isbitene i sommerdrinken
Oppskrift på cava med jordbær og rabarbra

Oppskrift på cava med jordbær og rabarbra

-
+

Cava med jordbær- og rabarbra-isbiter

  • 400.00 g rabarbra
  • 400.00 g jordbær
  • 400.00 g sukker
  • 0.20 l vann
  • 5.00 cl sitronjuice
  • sitron
  • cava

Som en vri på klassiske drinker med musserende vin og fruktjuice, kan du lage egne fruktjuice-isbiter. De får en konsentrert smak, som etter hvert absorberes av den musserende vinen – og setter farge på den.

Slik gjør du

  • Hakk rabarbra og jordbær i små biter. Om du bruker frossen frukt, kjør dem i en blender til du har en jevn mos.
  • Kok rabarbra og jordbær opp i en gryte sammen med sukker og vann. Senk varmen, la det putre til sukkeret har løst seg opp, og la det simre i ytterligere 10 minutter.
  • Sil væsken i en finmasket sil så du slipper fruktkjøtt i isbitene. Smak til med sitronjuice og tilsett eventuelt mer sukker.
  • Hell blandingen over i isbit­former og la den stå i fryseren i ­to–tre dager.
  • Ha to–tre stykk i et glass og suppler med vanlige isbiter. Jordbær- og rabarbra-isbitene slipper etterhvert mye smak, så start heller med for få enn for mange. De kjøler heller ikke like effektivt som vanlig is.
  • Ha i to skiver sitron og hell over tørr cava.